اسید اگزالیک دی هیدرات | ICSC : 0707 (نوامبر 2009) |
اتاندیوئیک اسید دی هیدرات |
شماره CAS: 6153-56-6 |
شماره سازمان ملل: 3261 |
شماره EC: 205-634-3 |
خطرات حاد | جلوگیری | آتش نشانی | |
---|---|---|---|
آتش و انفجار | قابل احتراق در آتش دود (یا گازهای) تحریک کننده یا سمی ایجاد می کند. | بدون شعله باز | از اسپری آب، پودر، فوم، دی اکسید کربن استفاده کنید. در صورت آتش سوزی: طبل ها و غیره را با پاشیدن آب خنک نگه دارید. |
از پراکندگی گرد و غبار جلوگیری کنید! | |||
---|---|---|---|
علائم | جلوگیری | کمک های اولیه | |
استنشاق | سرفه کردن. گلو درد. احساس سوزش. تنگی نفس. تنفس پر زحمت سردرد. | از تهویه (نه پودر)، اگزوز موضعی یا محافظ تنفس استفاده کنید. | هوای تازه استراحت کن وضعیت نیمه عمودی. فورا برای مراقبت های پزشکی مراجعه کنید. |
پوست | سرخی. درد سوختگی پوست | دستکش های محافظ. لباس های محافظ. | لباس های آلوده را بردارید. حداقل 15 دقیقه پوست را با آب فراوان بشویید یا دوش بگیرید. برای مراقبت های پزشکی مراجعه کنید. |
چشم ها | سرخی. درد تاری دید. می سوزد. | از محافظ صورت یا محافظ چشم در ترکیب با محافظ تنفس استفاده کنید. | با آب فراوان بشویید (در صورت امکان لنزهای تماسی را بردارید). فورا برای مراقبت های پزشکی مراجعه کنید. |
گوارشی | گلو درد. احساس سوزش. درد شکم. تنفس پر زحمت تشنج. فلج. دیس ریتمی قلبی. شوک یا سقوط. | هنگام کار غذا نخورید چیزی ننوشید و سیگار نکشید. قبل از غذا دست ها را بشویید. | دهان را بشویید. القای استفراغ نکنید. فورا برای مراقبت های پزشکی مراجعه کنید. |
دفع نشت | طبقه بندی و برچسب گذاری |
---|---|
حفاظت شخصی: ماسک تنفسی فیلتر ذرات سازگار با غلظت هوا، دستکش محافظ و عینک ایمنی. مواد ریخته شده را در ظروف پلاستیکی سرپوشیده جارو کنید. در صورت لزوم، برای جلوگیری از گرد و غبار، ابتدا آن را مرطوب کنید. باقی مانده را با آب فراوان بشویید. | بر اساس معیارهای GHS سازمان ملل متحد
خطر
مضر در صورت بلعیده شدن |
ذخیره سازی | |
جدا از اکسیدان های قوی و مواد غذایی و خوراکی ها. | |
بسته بندی | |
با غذا و تنقلات مسافرت نکنید. |
اسید اگزالیک دی هیدرات | ICSC : 0707 |
اطلاعات فیزیکی و شیمیایی | |
---|---|
حالت فیزیکی؛ ظاهر کریستال های بی رنگ.خطرات فیزیکی داده ای وجود ندارد. خطرات شیمیایی |
فرمول: C 2 H 2 O 4 . 2 H 2 O / (COOH) 2 . 2 H 2 O جرم مولکولی: 126.1 نقطه ذوب: 101-102 درجه سانتی گراد به یادداشت ها مراجعه کنید. چگالی: 1.65 g/cm³ حلالیت در آب، g/100ml در دمای 20 درجه سانتیگراد: 13-14 ضریب تقسیم اکتانول/آب به صورت log Pow: -0.81 |
قرار گرفتن در معرض و اثرات بهداشتی | |
---|---|
راه های قرار گرفتن در معرض این ماده می تواند با استنشاق آئروسل آن و از طریق بلع جذب بدن شود. اثرات موضعی جدی در تمام مسیرهای قرار گرفتن در معرض.اثرات قرار گرفتن در معرض کوتاه مدت این ماده برای چشم، پوست و مجاری تنفسی خورنده است. خورنده هنگام بلع این ماده ممکن است پس از مصرف بر تعادل کلسیم تأثیر بگذارد. قرار گرفتن در معرض سطوح بالا می تواند باعث مرگ شود. |
خطر استنشاق تبخیر در دمای 20 درجه سانتیگراد ناچیز است. با این حال، زمانی که پراکنده می شوند، می توان به غلظت مضر ذرات معلق در هوا رسید.اثرات مواجهه طولانی مدت یا مکرر تماس مکرر یا طولانی مدت با پوست ممکن است باعث درماتیت شود. قرار گرفتن در معرض آن ممکن است منجر به سنگ کلیه، زخم هایی که دیر التیام می یابند و ناخن های انگشت سیاه شود. |
محدودیت های قرار گرفتن در معرض شغلی |
---|
TLV: 1 میلی گرم بر متر مکعب ، به عنوان TWA. 2 mg/m3 به عنوان STEL. EU-OEL: 1 mg/m3 به عنوان TWA |
محیط |
---|
یادداشت |
---|
نقطه ذوب ظاهری ناشی از از دست دادن آب کریستال داده شده است. این ماده را می توان با خشک کردن دقیق در دمای 100 درجه سانتیگراد از دست داد، اما از طریق تصعید از دست می رود. به ICSC 0529 مراجعه کنید. |
اطلاعات اضافی | ||
---|---|---|
نماد طبقه بندی EC : Xn; ر: 21/22; س: (2)-24/25 |
منبع: https://www.ilo.org/dyn/icsc/showcard.display?p_version=2&p_card_id=0707